Куманово

ИПА регион Куманово организира хуманитарна акција

Согласно утврдениот годишен план за работа, ИПА Регион Куманово по повод 7-ми Мај (Ден на македонската полиција) на ден 11.05.2024 […]

Средба на раководството на ИПА со Министерот Панче Тошковски

Почитувани, на ден 19.03.2024 година се одржа средба со Министерот Панче Тошковски со раководството на ИПА на која го запознавме […]

Меморијален меѓународен шаховски турнир „Мартин Петковски 2024„ во организација на ИПА регион Куманово

На ден 24.02.2024 година, во Ученички дом „Професор Мијалковиќ“ Куманово, се одржа вториот меморијален меѓународен шаховски турнир „Мартин Петковски 2024„ […]

ИПА Куманово го одржа традиционалниот настан „Мартин Петковски 2024„

На ден 23.02.2024 година, во рамки на планираниот настан „Мартин Петковски 2024„ во просториите на Еуро Колеџ во Куманово, се […]

ИПА Регион Куманово потпиша Меморандум за соработка со Ј.О. О.У.Ч. „Професор Мијалковиќ„ од Куманово

Во рамките на претстојниот настан „Мартин Петковски 2024„ традиционално како во секоја прилика до сега а во согласност со основниот […]

Одржано Годишно Собрание на ИПА Македонија

Почитувани Ве известуваме дека во временскиот период од 25-28 јануари , а по повод 10 години полноправно членство во светското […]

Ажуриран список со попусти од ИПА регион Куманово

Почитувани, во прилог ажуриран список на Попусти од ИПА регион Куманово заклучно со 27.12.2023 година. Преглед за попусти ИПА Куманово […]

Хуманитарна акција во организација на ИПА Куманово- доделување на новогодишни пакетчиња на посетители на Дневен центар на лица со посебни потреби

На ден 26.12.2023 година, Комисија за млади, спорт и култура на ИПА Регион Куманово, во соработка со Црвен крст на […]

ИПА Новогодишен Детски Хепенинг

Почитувани ИПА членови, ИПА пријатели и колеги, Ве известуваме дека на ден 13.01.2024 година ИПА Регион Скопје и ИПА Македонија […]

редовна годишна седница на Собрание на ИПА Регион Куманово

На ден 04.11.2023 година, по претходно донесена Одлука, одржана е редовна годишна седница на Собрание на ИПА Регион Куманово, на […]

меѓународен ревијален IPA турнир во пикадо во организација на ИПА регион Куманово

На ден 04.11.2023 година, во пресрет на редовно годишно Собрание на ИПА Регион Куманово, во посета на ИПА Канцеларија беа […]

ИПА Куманово на 9-та ИПА Средба во Шамац, Р.БиХ

За време на 9-та ИПА Средба во Шамац, Р.БиХ, кој што се одржа во период од 25-27.08.2023 година, во спортската […]

Хуманитарна акција на ИПА Македонија – Регион Куманово

„По повод 7ми Маj-ден на Полиција, ИПА Регион Куманово, на ден 06.05.2023 година во соработка со Црвен крст на Република […]

ИПА Куманово учество на Изборно собрание на ИПА Регион Косовско Поморавље во Врање, Р.Србија

По добиена лична покана на ниво на претседатели на збратимени региони, висока делегација на ИПА Регион Куманово на ден 25.04.2023 […]

Меморијален меѓународен шаховски турнир “Мартин Петковски 2023”

На ден 25.02.2023 година во организација на ИПА Регион Куманово, во Средно Училиште “Перо Наков” се одржа меморијален меѓународен шаховски […]

Отворање на канцеларија на ИПА Куманово

ИПА Регион Куманово на ден 03.12.2022 година, свечено во употреба ја пушти својата нова ИПА Канцеларија , која што се […]

10 години ИПА Куманово

ИПА Регион Куманово, по повод одбележување на 10 години од своето постоење , во период од 02 – 04.12.2022 година, […]

Ажуриран список со попусти со ИПА по региони

Почитувани, Во прилог го имате целиот ажуриран список на партнери и пријатели, спонзори на ИПА со кои ИПА има склучено […]

ПОПУСТИ ЗА ИПА ЧЛЕНОВИ – со договори склучени со ИПА РЕГИОН КУМАНОВО

ПОПУСТИ ЗА ИПА ЧЛЕНОВИ – со договори склучени со ИПА РЕГИОН КУМАНОВО ,,Баба Цана (т.н.„Касапски Круг„ Куманово) Градска кафана “Корнер/Баба […]