Почитувани ИПА членови и ИПА пријатели Ве известуваме дека од 13-16.6.2019 се одржа третата меѓународна ИПА средба Скопје 2019 под мотото Полицаец-Горда Професија.
На средбата учество земаа делегации од повеќе држави и ИПА региони :
ИПА РЕГИОН ПОМУРЈЕ – СЛОВЕНИЈА
ИПА РЕГИОН БУРГАС – БУГАРИЈА
ИПА РЕГИОН СОФИЈА- БУГАРИЈА
КОСОВСКАТА ПОЛИЦИЈА
ИПА РЕГИОН НИШ-СРБИЈА
ИПА РЕГИОН БЕЛГРАД – СРБИЈА
ИПА СРБИЈА
ИПА АЛБАНИЈА
ИПА РЕГИОН БЈЕЛИНА – РЕПУБЛИКА СРБСКА-БИХ
ИПА РЕГИОН БРЧКО – ДИСТРИКТ БРЧКО-БИХ
ИПА РЕГИЈА ЈУГ – ЦРНА ГОРА
Гостите беа пречекани од страна на Претседателот на ИПА Регион Скопје, Генералниот секретар, Потпретседателите, членови на УО на ИПА Регион Скопје, Комисии и ИПА пријатели и сместени во х. Белви , по што во Петокот во Националниот Ресторан Баба Цана беше организирана вечера т. н. Friendship Dinner.
Во Саботата гостите беа на панорамско разгледување на Скопје со брендираниот автобус на ЈСП Скопје.
Во ЕУРМ се одржа предавање на тема Полицаец-Горда Професија од страна на Д-р Александар Нацев, Деканот на факултет за детективи при ЕУРМ и Д-р Жаклина Просароска ИПА член од ИПА Регион Скопје
Во 13.00 часот во присуство на гостите и голем број на ИПА членови и ИПА пријатели од страна на Претседателот на ИПА Робертино Ацевски, Претседателот на ИПА Регион Скопје и Генералниот секретар на ИПА Регион Скопје, свечено беше пуштен во употреба првиот ИПА ИНФО ЦЕНТАР на ИПА Регион Скопје.
Вечерата во Ресторанот Розенберг се одржа свечена вечера на која беа разменети поклони со делегациите од странство а воедно беше оддадена благодарност на ИПА членови и ИПА пријатели кои го помогнаа отворањето на ИПА ИНФО ЦЕНТАРОТ и тоа :
Љубиша Спасовски преставник од ООЗОЛО
Горан Миновски преставник од ОБПС
Ацо Тодоровски ИПА член
Кирил Бошковски Потпреседател
Васко Трпески Претседател на комисија за ИПА ветерани – Пензионери
Горан Миленковски Претседател на Комисијата за логистика.
Ја користиме оваа прилика да им се заблагодариме на нашите ИПА пријатели
ПЕЧАТНИЦА ПАКУНГ, ТИКВЕШ, СИНАЛКО, КОЖУВЧАНКА, ЕУРМ, ДИЗАЈН ФАНТАЗИЈА, ДЕКАРБОНИЗАЦИЈА, ПРЕМИУМ ЕКСКЛУЗИВ, ГРАД СКОПЈЕ, ГОСТИЛНИЦА КАЈ ПЕРО, МАРАТОН, ЈСП, ПАРК ХОТЕЛ & СПА, СИ-ГО, МЕДИЈАНА, УНИЈА КЛУБ, ОРМАР ТРАНС, ЦВЕТКОВСКИ ГРУП, АСТЕРА, БИМ Дизајн, АУТИМОТИВГРУП, А-Н-А Дебар и други ИПА членови и ИПА пријатели.
Особена чест ни беше што ИПА Регионите Тетово, Куманово, Охрид, Штип и Велес, преставниците на МПС, Стрелачки Сојуз, НСП и многу други ИПА членови и ИПА пријатели ја збогатија свеченоста со своето присуство
Servo per Amikeco

Please follow and like us:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *