Охрид

ИПА Охрид и глувите и наглуви лица од Охрид, засадија ИПА дрвцa

„ИПА борче“, ќе биде дрвцето-дел од прекрасниот зелен и живописен парк на охридскиот хотел „Далјан“, што денеска, полициски службеници-членови на […]

ИПА регион Охрид одржа Едукација за поголема сообраќајна безбедност на глувите и наглуви лица

Едукација за поголема сообраќајна безбедност на глувите и наглуви лица Упатувам огромна благодарност до членовите на Здружението на глуви и […]

Ажуриран список на ИПА партнери ИПА регион Охрид

ИПА РЕГИОН ОХРИД – Ажуриран список на ИПА партнери со склучен договор за соработка : 1. Бамс бургер Охрид, попуст […]

Средба на раководството на ИПА со Министерот Панче Тошковски

Почитувани, на ден 19.03.2024 година се одржа средба со Министерот Панче Тошковски со раководството на ИПА на која го запознавме […]

ИПА РЕГИОН Охрид се вклучи со поддршка на Денот на ретките болести

Интернационалната полициска асоцијација (ИПА) Регион Охрид се приклучи кон граѓаните и институциите кои, покажаа разбирање за постоење на ретките болести […]

ИПА Охрид-секција Македонија и ИПА регион Југ, секција Црна Гора, потпишаа Повелба за збратимување и соработка

Викендов (17.02.2024), во Херцег Нови-Црна Гора, ИПА Охрид-секција Македонија и ИПА регион Југ, секција Црна Гора, потпишаа Повелба за збратимување […]

Одржано Годишно Собрание на ИПА Македонија

Почитувани Ве известуваме дека во временскиот период од 25-28 јануари , а по повод 10 години полноправно членство во светското […]

ИПА Новогодишен Детски Хепенинг

Почитувани ИПА членови, ИПА пријатели и колеги, Ве известуваме дека на ден 13.01.2024 година ИПА Регион Скопје и ИПА Македонија […]

Хуманитарна акција на ИПА регион Охрид

Денеска, Интернационалната полициска асоцијација, регион Охрид, реализираше хуманитарна акција наменета за социјално загрозени семејства од Струга. Хуманитарната акција како дел […]

ИПА ВЕЛО ВИКЕНД „НА ТОЧАК, ОХРИД И СТРУГА ДА ВИДАМ“

ИПА ВЕЛО ВИКЕНД „НА ТОЧАК, ОХРИД И СТРУГА ДА ВИДАМ“ Интернационалната полициска асоцијација (ИПА) Охрид, на 24 јуни 2023 година […]

Повелбата за соработка и збратимување помеѓу ИПА регион Охрид-Македонија и ИПА регион Егнатија-Република Албанија

Во одлична пријателска и колегијална ИПА атмосфера, на 17.12.2022 година, во охридскиот хотел „Белведере“, беше потпишана повелбатата за соработка и […]

Средба со ИПА Делегации од Австралија, Естониа и Златиборска-Србија

Во периодот септември-октомври, ИПА Охрид, беше домаќин на ИПА делегациите од Австралија, Естониа и ИПА Златиборска-Србија. Притоа, беа остварени одлични […]

Иницијатива за изградба на вело патека Охрид- Струга

На 25.06.2022 година, членови на ИПА Охрид и Струга како и граѓани, по 6-ти пат учествуваа на вело возењето на […]

Меморандум за меѓусебна соработка со Здружението на ветерани и резервисти од одбраната и безбедноста на Македонија-огранок Охрид

На 06 мај 2022 година, ИПА Охрид потпишува Меморандумот за меѓусебна соработка со Здружението на ветерани и резервисти од одбраната […]

Повелба за соработка и збратимување помеѓу ИПА регион Охрид-Македонија и ИПА регион Нови Сад- Република Србија

На 29 април 2022 година, во Охрид потпишана бешe Повелбата за соработка и збратимување помеѓу ИПА регион Охрид-Македонија и ИПА […]

Одбележување на 8ми март

Интернационалната полициска асоцијација регион Охрид и СВР Охрид-отсек за превенција, на 8 март денот на жената, со симболичен подарок-цвеќе, на […]

Изборно собрание на ИПА Охрид

На 5 февруари 2022, во согласност со ИПА статутот, ИПА регион Охрид, во хотелот „Нова Ривиера“ во Охрид, одржа изборно […]

Ажуриран список со попусти со ИПА по региони

Почитувани, Во прилог го имате целиот ажуриран список на партнери и пријатели, спонзори на ИПА со кои ИПА има склучено […]