На ден 20.12.2019 година во организација на ИПА Регион Штип се одржа II-рата традиционална Предновогодишна ИПА забава. На забавата присуствуваа Претседателот на ИПА Македонија, г-дин Робертино Ацески, Заменик претседателот на ИПА Македонија, Генералниот секретар и Претседателката на Секција на жени на ИПА Македонија, како и делегации на ИПА Регион Скопје, ИПА Регион Прилеп, ИПА Регион Струмица и ИПА Регион Велес.
Настанот беше збогатен и со присуството на 13 – члена делегација од ИПА Бугарија – ИПА Бургас предводена од претседателот Павлин Ковачев. За делегацијата на ИПА Бургас од страна на Управниот одбор на ИПА Штип беше организирана посета на НУ Завод и Музеј Штип како и на централното градско подрачје на општина Штип.
Голема благодарност до сите кои ја збогатија забавата со своето присуство!
Servo per Amikeco

 

Please follow and like us:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *