Во периодот од 24-26 Мај во Белград, Р.Србија се одржа Mеѓународна ИПА средба “БЕЛГРАД 2019” година на која присуствуваа членови од ИПА Регион Штип.
На настанот присуствуваа членови и од ИПА Регион Скопје, ИПА Регион Струмица, ИПА Регион Тетово, ИПА Регион Битола и ИПА Регион Охрид, а исто така беа присутни и делегации од ИПА Црна Гора, ИПА Хрватска, ИПА Словенија и од други земји. Во рамки на средбата се реализираа спортски игри на кои активно учество зедоа и членовите од Регион Штип и освоија I место во дисциплината пикадо и во брзо пиење на пиво. На средбата се остварија контакти со раководството на ИПА Србија – Белград, како и со претствниците од другите земји со кои беа разменети искуства во делот на функционирањето на ИПА како и можноста за соработка во иднина.

Меѓународна ИПА Средба “Белград 2019” 

Please follow and like us:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *