Почитувани ИПА членови, ИПА пријатели, колеги и подржувачи на ИПА, ве известуваме дека на ден13.1.2024 година во времето од 10.00 до 16.00 часот во СРЦ Јане Сандански се одржа вториот традиционален ИПА Детски Хепенинг во организација на ИПА Регион Скопје и ИПА Македонија.
На овој ИПА Хепенинг присутни беа над 250 дечиња од Скопје и другите градови во С.Македонија , во придружба на нивните родители, баби и дедовци.
Истите се дружеа со музичките звезди Пере Нокаут,Лара Иванова, Барбара Поповиќ, Диџеј Капони, Диџеј Боно, ЕУРЕКА денс студио, Магионичар Кристијан Шопов, детските ликови Мики Маус, Спајдермен и секако незаменливиот Дедо Мраз:
Секако настанот немаше да се одржи без помош на општествено одговорните компании и Организации меѓу кои:
– UN OIDE, Жито маркети, ВИП Превоз, Пакунг, Биотек, Биохеми фарм, Диjаг, Деми инжинеринг, Пана консалтинг, Премиоум осигурување (Lion Ins), Ормар транс, Гр Ваг технички (Цертус), Модерно груп a за просторот, сцената, наградите и слатките изненадувања покрај горенаведените се погрижија и :
– Македонски Олимписки Комитет, Електрометал, Бим Дизајн, Ла Тана, Бедрум
Скара Лесковац, хотел Мија Маврово, Биен
Корнер Баба Цана, Атер меана, Сетек, ПЗУ ПревеМед, ПЗУ Др.Марковиќ
Брејк кафе, Минт кафе,Нафидов компани
, Station Of Heroes Арон, Лотарија на Македонија, SAM Продукција светло-тон и Силбо.
Секако настанот немаше да се одржи без притоа да бидат ангажирани 15тина ИПА членови волонтери на чело со Горан Миленкоски-Спенсер .
Голема благодарност до сите кои го подржаа овој настан.
Се гледаме догодина….
https://www.facebook.com/share/p/fjJHC6gG9EAuxqCn/?mibextid=WC7FNe”>

https://kanal5.com.mk/videos/620498/zdravo-makedonijo-11-01-2024-detski-novogodishen-ipa-hepening

Please follow and like us: