IPAkarticki

Известување до Членовите

Ги известуваме членовите на ИПА Македонија дека на интернет страницата е објавен список со лица за контакт и телефонски броеви.

За сите прашања во врска со членство и членски картички можете да се обратат до лицата за контакт во соодветниот регион.

До списокот можете да пристапите преку менито Региони или следниот линк .

heroii

Вечна слава за нашите колеги

ИПА Македонија изразува искрено жалење за смртта на 8-те наши колеги кои храбро загинаа при извршувањето на нивните професионални задачи во одбрана на Татковината и нашиот народ. Вие и 37-те повредени наши колеги полицајци на најпрофесионален и најдостоинствен начин покажавте како се брани својата земја и како сите полициски задачи се извршуваат до крај. Искрено сочувство до семејствата на загинатите и желби за брзо и целосно закрепнување на нашите ранети и повредени колеги.
Вечна Ви слава, ИПА Македонија никогаш нема да ве заборави!
Пристигнуваат писма со искрено сочувство и поддршка од сите ИПА секции во светот како и од претседателот и извршниот одбор на светската ИПА oрганизација. Дел од писмата ги објавуваме и споделуваме со ВАС.

IPA President
IPA Germanijaresearch paper helpbuy essay fast online

mgzname

Соработката со ИПА Германија се продлабочува

Повеќегодишната успешна соработка со ИПА Германија се продлабочува. Во периодот од 13-22.06.2015 година, четири члена делегација на регионот ИПА Скопје предводена од председателот г-дин Владо Мирчевски ќе направи возвратна посета на регионите ИПА Хале и ИПА Штудгарт. Целта на посетата е потпишување на акт за збратимување на регионите ИПА Скопје и ИПА Хале, а потоа заеднички членови од овие региони ќе се приклучат на традиционалниот ИПА марш од 18-22.06.2015 во организација на ИПА Штудгарт. Честитки за досегашната наша успешна соработка и желба за уште поголема соработка и контакти.
google

Слика од блиску

Меѓусебна соработка помеѓу ИПА Македонија и Универзитетот Американ Колеџ Скопје

Со цел воспоставување на меѓусебна соработка помеѓу ИПА Македонија и Универзитетот Американ Колеџ Скопје, претседателот на ИПА Македонија – регион Скопје Владо Мирчевски, заедно со членот на управниот одбор на ИПА Македонија Тони Велковски и член на ИПА Македонија Мирјана Петрова Велковска, на покана на Универзитетот Американ Колеџ Скопје, одржаа стручно предавање на тема „Увид и средства за истрага на местото на настанот“.
Continue reading

shkolo1

ИПА Едукација

Од страна на предавачите од ИПА Македонија, м-р Илчо Јовановски и Робертино Ацески, на најмладите од 5-то одделение од Основтото училиште Петар Поп Арсов, во Скопје, беше спроведено соодветноо предавање од наша страна на тема „Малолетничката деликвенција и дрогата“ кое предавање во текот на месец март присуствуваа и активно со повеќе прашања учествуваа ученици од повеќе одделенија од истото училиште.
Continue reading

Gimborn from side photo nov 09 taken by ej

IBZ

Gimborn Castle Small ImageIBZ – Gimborn замокот Формирање на центарот и Информации

Пред повеќе од триесет години, во Германија, Меѓународната полициска асоцијација основа свој конференциски центар, на ‘Информации-undildungszentrum Schloss Gimborn (IBZ).
Continue reading

Josevski Stevo IPA Bitola

Планинарски марш – ИПА Битола

Здраво Еден пријателски поздрав од колегите од Битола, секцијата на планинари од ИПА регионалниот клуб Битола во состав од Јованчески Милош, Митковски Стојан, Митревски Стевче, Амшовски Еџевит, Јошевски Стево, Ѓорѓиевски Димче, и Христовски Благојче, како членови на ПСПК 7 мај Битола на ден 30.03.2014 година на покана на ПСК Козјак од од Куманово , направија кратка посета во Република Србија на мнанастирот Прохор Пчински, меморијалниот центар Пелинце, и учествуваа во планинарската тура, меморијален центар Пелинце, врв Китка с.Малотино до Кокино,

Со оваа посета остварени беа контакти со колеги на Р.Србија. организаторот на настанот од Куманово и голем број на граѓански здруженија, пред се планинарски друштва од Република Македонија.

"SERVO PER AMIKECO"